неделя, 1 август 2010 г.

Рс - Гб - ВТ - Никополис ад Иструм - Рс

Съботата се разкрачи от левия бряг на Лома до десния на Янтра, отъркаля ни по улиците на Габрово и алеите на Етъра, неделя сутрин ни оглуши с камбаната на Соколския манастир


юрнахме се наобратно, в Царевец ни примами Дон Карлос, но го нямаше в неделната му приемна под нацупеното небеи решихме да наминем към Балдуин... и него го нямаше - неделя!идеята за отмъщение да убием някй друг неделен час по търновските сокаци надвисна като стар балконнагоре !?


почти по равното...или надолу!?фунийките казаха - нагоре!не слушайте какво ви шепнат сините фунийки - заключено!на връщане от Търново, веднага след Поликраище в ляво... отворено!
Никополис ад Иструм!посреща ни с цветеи гроздетози бик нещо...а гущерът не е от плашливитетова куче с каменния си лай ще вземе да събуди някое каменно чудовище...


бягайте - Горгона!добре, че римският път е запазен!ще се върна с фотоапарат с по добър зум... Невероятно място е този Никополис ад Иструм... казват, щели да позапълнят дупките по отбивката - да не са чак по половин метър, нали... щото наистина е страхотно място този Никополис ад Иструм - тук Рим определено се издига доста над теб - само в Нове до Свищов и Абритус до Разград е по-висок май... Та значи разправят, че когато готите на Теодорих си направили столица в Нове, имало един епископ Вулфила - много ревностен христианин - в Нове откриха гигантски баптистерий - цял басейн за покръстване - явно Вулфила вкарвал в него готите направо по роти и ги покръствал. И точно в Никополс ад Иструм Вулфила да вземе да прведе библията за първи път на език различен от гръцки и латински - на готски я превел - и готите като се върнали на запад - занесли там със себе си новата си вяра и библията на готски... какво ще вземе да излезе, ако това е било така ( а някои източници и логиката казват, че като нищо може точно ката да е било ) то как ще дойде работата - ми то, значи маята на западното християнство точно тука е заквасена... да-а-а-а... нищо, че го няма в учебника по история... Не ви ли се ходи вече до Никополис ад Иструм!?

.

3 коментара:

 1. а на мен ми се доходи до онова ми твое сърфистко крайбрежие :)... пусти мерак по далечното... идва ми пак онази броилка, дето се казва възможно най-бързо :)))))))
  слушай сърцето си
  стой си където си
  както си с татко си
  пак носи кактуси

  ОтговорИзтриване